Kujawsko-Pomorski Związek Koszykówki

Odsłon: 1149

Marek Lembrych

Sprawozdanie z turnieju JUST SPORT EVENT CUP 07-09.10.2022 r. Zambrów

W dniach 07-09.10.2022 r. w Zambrowie odbył się turniej „JUST SPORT EVENT CUP”, w którym wzięła udział Kadra Województwa Lubelskiego. Oprócz naszej drużyny w turnieju zagrały także: Akademia Młodych Dzików Warszawa (I miejsce), Kadra Województwa Podlaskiego (II miejsce), Kadra Województwa Lubelskiego (III miejsce), NKA Kaunas Litwa (IV miejsce), Warsaw Basketball (V miejsce), PGE Akademia Młode Żubry Białystok (VI miejsce). Był to drugi ze sprawdzianów startowych dla naszych zawodników, przed zbliżającymi się turniejem Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży, która odbędzie się w dniach 10-13.11.2022 r. w Radomiu.

W piątek (07.10.2022 r.) o godzinie 18.00 nasza drużyna zagrała z Warsaw Basketball. Nasi zawodnicy wygrali to spotkanie wynikiem 73:45.

Mącik Kacper (21 pkt),
Mącik Filip (10 pkt),
Kutnik Michał (10 pkt),
Kwiatkowski Igor (9 pkt),
Wnuczek Mikołaj (6 pkt),
Mazek Piotr (6 pkt),
Pyzikowski Roch (4 pkt),
Hołota Kacper (3 pkt),
Wójcik Marcin (2 pkt),
Krawczyk Przemysław (2 pkt).

W drugim dniu turnieju (08.10.2022 r.) nasza reprezentacja miała do rozegrania dwa spotkania. Pierwsze z nich nasi zawodnicy zagrali z drużyną z Litwy „NKA KAUNAS”. Nasza drużyna wygrała ten mecz wynikiem 71:51.
Mącik Kacper (16 pkt),
Kwiatkowski Igor (14 pkt),
Mącik Filip (13 pkt),
Mazek Piotr (5 pkt),
Krawczyk Przemysław (5 pkt),
Kurczuk Ignacy (4 pkt),
Kawęcki Krystian (4 pkt),
Kutnik Michał (3 pkt),
Komotajtis Mikołaj (3 pkt),
Hołota Kacper (2 pkt),
Pyzikowski Roch (2 pkt).

W kolejnym meczu tego dnia naszym przeciwnikiem była drużyna Kadry Województwa Podlaskiego. Było to bardzo wyrównane spotkanie, które ostatecznie po bardzo ciężkiej walce przegraliśmy wynikiem 70:61.

Mącik Kacper (17 pkt),
Wójcik Marcin (8 pkt),
Hołota Kacper (6 pkt),
Mazek Piotr (6 pkt),
Kwiatkowski Igor (4 pkt),
Komotajtis Mikołaj (4 pkt),
Wnuczek Mikołaj (4 pkt),
Kawęcki Krystian (2 pkt).

W ostatnim dniu turnieju nasza drużyna podejmowała najmocniejszy zespół turnieju Akademię Młodych Dzików Warszawa. Był to niezwykle trudny sprawdzian dla naszych chłopaków, gdyż drużyna z Warszawy zdecydowanie przewyższała nas swoimi walorami fizycznymi. Walczyliśmy do końca ale nasza słaba skuteczność tego dnia pozwoliła na zwycięstwo drużyny gości wynikiem 66:37.

Mącik Filip (13 pkt),
Mazek Piotr (7 pkt),
Mącik Kacper (5 pkt),
Pyzikowski Roch (3 pkt),
Kwiatkowski Igor (2 pkt),
Hołota Kacper (2 pkt),
Wnuczek Mikołaj (2 pkt),
Karczmarski Alan (1 pkt),
Kurczuk Ignacy (1 pkt),
Wójcik Marcin (1 pkt).

W ostatnim meczu turnieju nasi zawodnicy zagrali przeciwko drużynie PGE Akademia Koszykówki Młode Żubry Białystok. Był to najłatwiejszy przeciwnik, a ostateczny wynik tego spotkania to wynikiem 91:27 dla naszej drużyny.

Karczmarski Alan (12 pkt),
Mącik Filip (16 pkt),
Mazek Piotr (13 pkt),
Mącik Kacper (10 pkt),
Krawczyk Przemysław (10 pkt),
Hołota Kacper (7 pkt),
Kurczuk Ignacy (5 pkt),
Wójcik Marcin (4 pkt),
Komotajtis Mikołaj (4 pkt),
Wnuczek Mikołaj (4 pkt),
Kwiatkowski Igor (2 pkt),
Korłób Karol (2 pkt),
Pyzikowski Roch (2 pkt).

To był bardzo udany turniej w którym poznaliśmy grę reprezentacji Województwa Podlaskiego (chłopcy zapowiedzieli rewanż na OOM). Duża ilość meczów pozwoliła na większe zgranie naszej drużyny. Dodatkowymi atrakcjami na turnieju były konkursy indywidualne, w których wzięli udział: Filip Mącik i Piotr Mazek (II miejsce) oraz Kacper Mącik i Igor Kwiatkowski (przegrali niestety w półfinale). Ostatecznie zajmujemy III MIEJSCE. Najlepszym zawodnikiem naszej drużyny został Piotr Mazek (nr 12). Do pierwszej piątki turnieju wybrany został Filip Mącik (nr 14). Brawa dla chłopaków za walkę, zaangażowanie i koncentrację na każdym meczu.

W dniach 28-30.10.2022 r. odbędzie się już ostania konsultacja szkoleniowa w Białej Podlaskiej.

Partnerzy

LUBELSKIE LUBLIN LOTTO PZKOSZ ENERGA PLK ENERGA BLK LUS CZERWONO CZARNI LNBA MOSIR PERŁA MAXI PIZZA MW SPORT SPORTICO APUS SIELSKO ANIELSKO
Obraz